Opetus- ja ohjausmenetelmäosaaminen

Standard

Olipa antoisia ja oppimisentäyteisiä rupeamia tämän teeman tiimoilta!  Erityisesti opintopiirimme heittäytyminen perehtymään Learning by Developing -malliin tutkivalla ja yhteisöllisellä otteella “ihmettelykysymyksineen” , osaamisperustaisine oppimisprosesseineen ja reflektoivine keskusteluineen jäi mieleen virkistävänä kokemuksena! – Ja mikä parasta, tunnen oppineeni ja ymmärtäneeni, mistä mallissa on kysymys! – Heräsi myös hinku päästä tätä mallia ihan oikeasti kokeilemaan. No, tällaista oppimista ja kehittämistä on työni täydennyskouluttajana ollut – opiskelun ohessa ja toisin päin!

Oli myös antoisaa tutustua muiden opintopiirien pedagogisten mallien esittelyihin ja menetelmäkokeiluihin. Paljon oli nähty vaivaa ja varmasti opittu! – Ja tuotoksista opimme me muut! Olen iloinen, että päädyin osallistumaan tähän teemaan, enkä suorittamaan sitä näytöillä. – Taatusti opin enemmän osallistumalla!

Omaksi opetusmenetelmäkokeiluksi minulla oli lukuisia vaihtoehtoja, joista valitsin Tyyt.fi -kurssien esittelyn ja koekäytön opintopiirini kanssa. Sain arvokasta palautetta kursseista ja mahdollisesti yhden ammatillisen koekäyttäjäryhmänkin! – Raportoin myös Tekijänoikeusvelho -verkkokurssini toteuttamisesta ja “samalla iskulla” sain tehtyä kurssin esittelymateriaalin, jota olen jo kerran toisessa yhteydessä päässyt käyttämään. – WINWIN!

Advertisements

One thought on “Opetus- ja ohjausmenetelmäosaaminen

  1. LbD-malli on kyllä varsin hyvä johtuen minusta erityisesti sen integratiivisesta luonteesta. Siinä pyritään yhdistämään teoreettiseen tietoon työelämän oppimiskokemukset.

    Verkko-oppiminen on tietysti vähän eri kuin monimuoto-oppiminen. Ja toki se koskee menetelmiäkin. TYYT-kokeilu taisi siis tuottaa palautetta, joten tiedonhankinta onnistui. Hyvä niin. Menetelmien kehittämisen suhteenhan mikään ei ole niin arvokasta kuin suora käyttäjäpalaute.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s