Opiskelemassa jälleen…:)

Standard

Kun valmistuin viime keväänä kasvatustieteen maisteriksi, ajattelin, että nyt tämä täti pitää vähän pidemmän breikin opiskelussa… mutta äkkiä se ikuisen oppijan luonto veti takaisin, nyt HAMKiin, opettajan pedagogista pätevyyttä hommaamaan. – Syynä mm. se, että työmarkkinoilla tämä pätevyys on todella tarpeellinen. Muutamia kouluttajakollegoitani osallistui myös Digisuuntautuneeseen ryhmään ja heidän työskentelynsä näkyi vahvasti myös somessa. Minä päädyin kuitenkin “verkkoryhmään”, koska lähipäiviä olisi jäänyt liikaa töiden takia pois. – 20.9. nimittäin kutsuu taas Tansanian Arusha, ja siellä sama projekti, Arusha, kuule!

Lätkäisen tässä kaksi kärpästä (tsetse?) yhdellä iskulla ja pidän samassa blogissa sekä “matkapäiväkirjaa”, että oppimispäiväkirjaa… olen nimittäin vakuuttunut, että oppiminen jatkuu, vaikka HAMKin opetussuunnitelma kuulosti hyvinkin tutulta aluksi. Tein viikko sitten osaamiskartoituksen, ja siellä olikin lukuisia kohtia asteikolla 1-5, jossa uskalsin laittaa vain varovaisen kolmosen… aiheet liittyivät lähinnä opettajan työn hallinnollisiin puoliin ja lakipykäliin, mutta myös erilaisten oppijoiden huomioimiseen ja uusiin metelmiin. Myös verkostoituminen ja aivan ihanan opintopiirin kanssa työskentely kiehtoo! – Ja mikä parasta, työni Arushassa kelpaa ekaksi harjoitteluksi! Mahtava syksy tulossa! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Opiskelemassa jälleen…:)

  1. Tämä tapa käy hyvin. Tärkeintä on reflektoida (ja ehkä myös kirjata ja analysoida) omia oppimiskokemuksia. Se auttaa oppijaa jäsentämään oppimaansa ja jakamaan sitä myös yhteisön muiden jäsenten kanssa. Tapa sinänsä on sivuseikka.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s