Tablettia kohtuullisesti vauvasta vaariin! Suomessa ja Tansaniassa!

Standard

Viime keväisessä tablet-laitekoulutuksessani eräs opettaja sanoi heti alkumetreillä, että hän ottaa tablettinsa suun kautta. Tästä sukeutui mielenkiintoinen keskustelu “puolesta ja vastaan”. Lopputulemana päädyimme siihen, että jos opettaja itse ei ole tablet-laitteista innostunut, hän voi kuitenkin antaa opiskelijoille mahdollisuuden käyttää laitetta ja vinkata kuulemistaan hyödyistä.

Lapset oppivat käyttämään mobiililaitteita vikkelästi kokeilemalla rohkeasti. Keski-ikäiset kangertelevat hitaammin perässä. Meillä kotona tabletti on nyt ahkerassa käytössä Hesarin ja kirjojen luvussa. Mieskin on mielissään, kun ei synny valtavia jätepaperivuoria.

86-vuotias Seppo-ystäväni piipahti kahvilla ja innostui kokeilemaan tablettiani. Hän pääsi sukkelasti “jyvälle” ruudun kosketustekniikasta, suurentamisesta ja pienentämisestä “nipistämällä” – ja aikoo nyt hommata oman tabletin! Innokkaita opastajia kuulemma löytyy lastenlapsista!

Nyt suunnittelen tulevaa Tansanian koulutusmatkaani ja sitä, miten Arushan kuurojen koulun oppilaat voisivat mobiililaitteita hyödyntää vaikkapa tutkimalla ympäristöään ja kokoamalla viittomakielen sanakirjaa. Työn ja oppimisen iloa! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s